Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra förlorar jobben när Konsum i Rot läggs ned

Annons

Trots minussiffrorna har det funnits ett hopp för butiken i och med att försäljningen ökat, åtminstone fram till 2003. Ökningen avstannade i år och någon chans att komma på plus kan styrelsen för Konsum Norra Dalarna inte se, eftersom den på olika sätt försökt, men inte lyckats vända de negativa siffrorna till plus.

Därför har styrelsen beslutat att lägga ned butiken i Rot, som stängs definitivt den 14 januari nästa år.

- Det har varit ett tungt beslut att ta, säger Konsum Norra Dalarnas vd Mats Lennström.

- Vi vet ju att våra medlemmar har kämpat för att butiken ska få leva vidare.

Mats Lennström tror att det är konkurrensen från de större butikerna i Älvdalen och från butiker i Mora som gör att de små butikerna får allt svårare att dra till sig kunder. Kunderna väljer helt enkelt de större butikerna som har ett större utbud.

Den 31 januari 2002 lades Konsumbutiken i Åsen ned. Den togs senare över av Anders och Sara Bergman i Åsen, som nu driver butiken under namnet Åsbu?e.

Om någon är intresserad av att ta över även butiken i Rot är Mats Lennström beredd att diskutera saken.

Om butiken inte får ny ägare står Konsumföreningen med en stor tom affärslokal i Rot. I fastigheten finns också fyra hyreslägenheter och en lokal som Hemtjänsten hyr.

- En gång i tiden hade Konsum 17 enheter. Hade vi inte lagt ned de olönsamma butikerna efter hand, så hade inte föreningen funnits i dag, säger Mats Lennström.

Konsum Norra Dalarna har i dag bara Konsum i Idre, Särna och Rot, samt Domus i Älvdalens kyrkby. Och snart läggs Konsum i Rot ned.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons