Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra föreningar ska ut

Annons

Fastigheten ligger på Engelbrektsgatan 32, bakom Dalarnas museum och där har organisationerna haft sina möteslokaler i flera år.

I går beslutade kommunstyrelsens utvecklingsutskott att huset ska ingå i Falu kommuns finansiering av ombyggnaden av Dalarnas museum. Utskottet beslutade också att Sahlanderska gården ska flyttas så att Engelbrektsgatan kan breddas, men det är ett beslut som kan ändras på kommunstyrelsemötet den 31 augusti.

Punkten om att skänka fastigheten till Dalarnas museum står dock fast och det är nu fritt fram att bygga kontor för museets personal i huset.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Jonny Gahnshag är det ännu oklart när utflyttningen måste ske. Byggprojekten kommer i gång någon gång under nästa år, tror han.

- Vi har inte haft kontakt med föreningarna men det är klart att vi ska se till att de får en alternativ lokal, säger Gahnshag.

I och med att det handlar om ett rivningskontrakt rör det sig om en kortare uppsägningstid för hyresgästerna. Hos Fältbiologerna är man orolig för framtiden.

- Förhoppningsvis får vi stanna över vintern, säger Oskar Claar hos Fältbiologerna.

Han menar att det är svårt nog att få folk till föreningens möten och undrar hur det ska gå om Fältbiologerna tvingas flytta till en lokal utanför stan.

I dag betalar föreningen 1 000 kronor i månaden och det är billigt för en så pass central lokal.

- Blir det mycket dyrare har Faluklubben definitivt inte råd, säger Oskar Claar.

Ung vänster tar beskedet med ro. Kassör Fredrik Hallor säger att man nu kommer att börja se sig om efter en ny lokal.

- Det har varit oklart väldigt längre. I och med att vi haft ett rivningskontrakt har vi varit medvetna om att vi kanske måste flytta, säger Fredrik Hallor.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons