Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra fordon inblandade i olycka

Annons

En turistbuss med danska skidturister plus plus en mindre buss och två personbilar, var vid tvåtiden på lördagseftermiddagen inblandade i en trafikolycka drygt en mil norr om Orsa.

Det som kunnat bli en olycka med katastrofala följder, slutade dock lyckligt utan allvarligare personskador. Personerna i de inblandade olycksfordonen var samtliga på väg söderut efter skidsemester i Jämtlandsfjällen.

Strax norr om sjön Gäsen passerade en mindre dansk buss en parkeringsficka. Platsen lämpade sig för en rast och föraren stannade bussen på vägen, i avsikt att backa tillbaka till parkeringen.

Bakifrån närmade sig en personbil. Föraren av den bilen stannade även han. Med i bilen fanns hans hustru och en tioårig dotter. En bidragande orsak till vad som hände sedan, tros vara att den södergående trafiken bländades av solen.

Först kom ytterligare en personbil som när han upptäckte att trafiken stod still valde att köra av vägen. Föraren av den personbil som stannat först, såg avkörningen och gick tillbaka för att se hur det gått för personerna i bilen. I det skedet kom den stora turistbussen. Bussen körde in i den personbil som stannat först och fortsatte sedan ner i diket.

Den intensiva trafiken och solbländning, medförde flera vägavkörningar under lördagen.

Mer läsning

Annons