Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra dödades i Kansas City

Annons

En man, som körde en död kvinnas bil, sköt en polis innan han öppnade eld på en parkeringsplats utanför ett köpcenter. När det hela var över var fyra människor döda.

Polisen sköt på söndagen ihjäl gärningsmannen utanför en butik i köpcentret Ward Parkway Center, strax utanför Kansas City i Missouri.

Dramat inträffade mindre än två veckor efter att en psykiskt sjuk student sköt ihjäl 32 personer vid Virginia Tech-universitetet, innan han tog sitt eget liv.

Polisen åkte på söndagseftermiddagen hem till den äldre kvinnan efter att ha larmats av hennes anhöriga då de inte hört av henne på flera dagar.

Kvinnan hittades död och hennes bil var borta.

Bilen upptäcktes senare på en bensinstation. När en polisman svängde över mot bilföraren sköts han i armen. Polismannen, som inte fick livshotande skador, besvarade elden.

Föraren körde vidare och upptäcktes senare vid köpcentret. Mannen körde in på parkeringsplatsen och sköt omkring sig, varvid två människor dödades, uppgav myndigheterna. Han avfyrade flera skott och skadade ytterligare två människor innan han gick in i köpcentret.

Polisen sade inte hur den äldre kvinnan dödats, eller om mannen var misstänkt för att ha dödat henne. Men de sade att det fanns kopplingar.

Köpcentret, som är ett av stadens mest besökta, stängdes medan det genomsöktes av polis.

TT

Mer läsning

Annons