Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra döda i terrorräder i Marocko

Annons

Tre misstänkta terrorister sprängde sig till döds i Casablanca i Marocko på tisdagen. En fjärde sköts ihjäl av polisen. Även en polisman dödades.

Polisen var på jakt efter personer som misstänktes för delaktighet i ett terrorattentat mot ett internetkafé den 11 mars, då förövaren omkom och en av hans medhjälpare samt tre kunder skadades

Vid ett första tillslag mot misstänkta tidigt på morgonen sköts en man ihjäl av polisen medan hans kompanjon tog sitt eget liv hellre än att låta sig gripas.

Polisens klappjakt på misstänkta fortsatte hela dagen i den marockanska storstaden. Hus efter hus i ett par arbetarstadsdelar finkammades och poliser letade även uppe på taken.

På eftermiddagen och kvällen var polisen nära att gripa två andra män, som båda detonerade sprängladdningar de bar på sig i bälten. En reporter för nyhetsbyrån AFP sade sig ha bevittnat hur en av dem tog sitt liv mitt bland folk på en gata.

Vid den tredje självmordssprängningen skadades två polismän. Enligt den statliga nyhetsbyrån MAP avled en av dem senare.

Polisen i Casablanca har spanat efter upp till tolv personer som tros ha varit inblandade i attentatet mot internetkaféet.

TT

Mer läsning

Annons