Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra butiker öppnar

Annons

- Vi kommer att presentera projektet närmare vid en presskonferens som vi ska hålla tillsammans med kommunen och kedjorna den 20 december. Innan dess kommer vi inte att avslöja vilka som etablerar sig, säger Lyviksbergets projektledare Knut Lauritsen vid företaget IBI.

Han berättar att det därmed återstår ett etableringsområde på 1 200 kvadratmeter där en femte kedja blir möjlig att etablera i ett senare skede.

Det var på sensommaren som näringslivschef Torbjörn Hammar först synade sin företrädare Jan Björnehaags tidigare intressenter för Lyviksberget. Hammar fann först att intresset var noll. NLT satte rubriken "stendött" med bild på de stora stenbumlingar kommunen hade satt upp på vägen in på Lyviksberget.

Sedan började det hända saker.

"Valfläsk" trodde nog många när kommunalrådet Maria Pettersson (s) dagarna innan valet presenterade uppgörelsen med den nordiska projektutvecklaren IBI, som avslöjade att de hade fyra-fem handelskedjor på gång till ett nytt köpcentrum på Lyviksberget.

Coop är som tidningens läsare noterat en av intressenterna.

Kommunalrådet Maria Pettersson(s):

-Det känns jätteroligt att det blir av. Det här betyder nyetableringar, nya arbetstillfällen och att Ludvikaborna kan stanna kvar och handla i stan. Jag tror att alla förstår när vi snart kan gå ut och säga hur bitarna har fallit på plats, säger Pettersson.

IBI-koncernen utför projektutveckling för detaljhandeln och har sytt ihop en rad handelskoncept, ofta i anslutningar till stora etableringar som nu i Haparanda.

Om det nu går som kommunen och IBI hoppas kan det bli byggstart under 2007 och öppning 2008.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons