Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra anställda får gå Orsak: För få skrotbilar

Annons

Hedemora Bildemontering köptes för drygt två år sedan av Spinn Investment och är kända för en omfattande försäljning av bildelar via internet. De har också profilerat sig genom en effektiv demontering med tydligt miljöfokus.

Företaget har förlorat ett avtal med Trygg Hansa om att få köpa försäkringsbilar. Det resulterar i en, åtminstone tillfällig, arbetsbrist i demonteringsverkstaden och lagret.

-Vi räknar med lite mindre bilar i år. Vi köper bilar av försäkringsbolagen och det minskar. Sedan finns det ett lagförslag om att ta bort premien för uttjänta skrot-bilar, förklarar Björn Holm-qvist, tillförordnad vd.

-Vi har haft 29 anställda och det är tre heltids- och en halvtidstjänst på produktionssidan som vi har sagt upp. Men om en månad kanske vi behöver anställa igen, säger Björn Holmqvist som uttrycker en oförändrad tro på företagets möjligheter att växa.

Under flera års tid har en statlig utredning arbetat med ett lagförslag vad gäller skrotningspremierna för uttjänta bilar.

-Vi betalar 1500 kronor för varje skrotbil. Det är bra betalt och folk kör långt, upp emot tio mil, för att lämna in dem. Vi tror att man fattar ett beslut i slutet av den här månaden och att premien tas bort från halvårsskiftet. När skrotpremien försvinner kommer folk inte att köra sina bilar lika långt, säger Björn Holmqvist.

- Det är mycket tråkigt att tvingas varsla fyra anställda men minskningen av inkommande bilar ger oss inget val, säger Björn Holmqvist.

KÄLLA: MILJÖDEPARTEMENTET KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons