Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyndade på rea i Blötberget

Annons

- Vi säljer det för 115 000 kronor. Det är väldigt billigt, medger Jan-Erik Eriksson, mark- och planeringschef vid kommunen.

Kommunen har i ett par års tid försökt sälja fastigheten.

Man har annonserat i tidningar och haft fastigheten utlagd som försäljningsobjekt på den egna hemsidan. Ingenting har hjälpt.

- Det har varit några som tittat på fastigheten men ingen har nappat. Nu tog Anders Andersson kontakt med oss strax före påsk och då tyckte vi att detta var ett tillfälle att bli av med fastigheten, förklarar Jan-Erik Eriksson.

Gruvkontoret i två våningar har på senare år benämnts Blötbergsgården och förskolan var inhyst här under en period. I dag finns det fyra stora lägenheter i huset varav en sexrummare är uthyrd.

- På övervåningen finns också en lägenhet på 4,5 rum och på bottenplanet en stor bostad på sju rum och kök. Nu ska jag reparera huset och min tanke är att bygga om den stora lägenheten i bottenplanet till två trerummare. Jag har redan intressenter som vill flytta hit, berättar Anders Andersson.

Den nye fastighetsägaren är född i Ludvika, har bott i Blötberget i 25 år och är sedan 1996 bosatt i Norhyttan. Där driver han en gårdsbutik samt har en maskinfirma med lastmaskiner.

- Jag var och tittade på fastigheten redan i fjol men då kom vi inte överens. Kommunen ville ha 280 000 kronor. Nu kan jag lägga mellanskillnaden på reparationerna.

Innan affären är klar så ska den godkännas av kommunstyrelsen, vilket väntas ske vid dess möte i maj. Fastigheten säljs till ett lågt pris, men mark- och planeringschefen är glad över att äntligen bli av med den.

- Man kan säga att vi blev påtvingade den här fastigheten på 1970- eller 80-talet i samband med att vi gjorde en större affär med Stora Kopparberg. Vi trodde att det skulle vara relativt enkelt att sälja den men det var det inte, konstaterar Jan-Erik Eriksson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons