Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fundia satsar på personalens hälsa

Annons

Det i ett företag där det var flera årtionden sedan någon i stålverket nått ordinarie pensionsålder.

Fundia Smedjebacken går bäst i Stålsverige, nu ska Fundia också bli att må bäst. Fundia i Finland anses vara ett av de stora finska föregångsföretagen när det gäller insatser att förbättra personalens hälsa.

Finska Fundia har en mycket uppmärksammad företagsläkare, Ove Näsman, som hyllas av personalen för att den mår mycket bättre och av företaget för att åtgärderna dessutom visat sig vara lönsamma.

- Vi ska ta till oss det som kan visa sig fungera hos oss i Smedjebacken, säger vd Kimmo Väkiparta.

Väkiparta betonar dock att det finns skillnader mellan den svenska företagshälsovårdens uppgifter och arbetssätt så det går inte att rakt av kopiera den finska modellen.

På finska Fundia ingår sjukvård som en naturlig del av företagshälsan vilket inte är fallet i Sverige.

Under våren och sommaren kommer Fundia Smedjebacken att systematiskt börja ett långsiktigt arbete.

Personal- och utvecklinschefen Kerstin Knutsson berättar att företaget är i färd med att handla upp företagshälsovård som ska starta den 1 april:

- Det stora är dock att vi tillsammans med Korpen Sverige ska hälsodiplomera företaget efter samma idéer som Ove Näsman i Finland tagit fram. Vi ska utarbeta en friskvårdspolicy och med olika aktiviteter efter en kravlista, berättar Kerstin Knutsson.

När hälsodiplomeringen verkat ett år så följs resultatet upp och nya mål sätts upp.

- Vi hoppas med förebyggande arbete vinna en bättre hälsa hos våra medarbetare. Tempot i näringslivet är tufft och vi ska arbeta med hälsofrågorna så att vi bibehåller medarbetarnas hälsa så att vi orkar fram till pension, säger Kerstin Knutsson.

Detta är naturligtvis en stor nyhet hos Fundia i Smedjebacken där det nu är många årtionden sedan en stålverksarbetare arbetat fram till den ordinarie pensionsåldern, förr för att jobbet var hårt och senare år därför att Fundia strukturerats med bland annat avtalspensioneringar.

Fundias medelålder är över 50 år berättade vd Kimmo Väkiparta och om nu Fundia genomgått sitt stålbad som Fundias ledning räknat med så kommer allt fler äldre i arbetskraften att få arbeta fram till sin riktiga pension.

- Fundia känns stabilt i dag. Båda åtgärderna med företagshälsovård och hälsodiplomering ska bidra till att vi fortsätter att må bra, säger Knutsson.

Exakt hur hälsoprogrammen kommer att utformas blir individanpassat efter individens hälsoprofil. Allt är ännu på idestadiet och under våren ska personalen informeras och idéerna förankras brett.

- Livsföringen med mathållning, motion och avstressning ska bli naturliga inslag i ett hälsoarbete, berättar Knutsson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons