Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp på Öje-dagen

Annons

Öjsingarna har hållit sin dag i Västerdalsveckan. Och som vanligt hade de bullat upp med åtskilliga programpunkter. Flera vatteninslag, åtskilliga tävlingar, musikunderhållning och en tysk som slog höjdrekord medelst yxa var något av det som timade.

En av de mer högtflygande inslagen visade sig bli yxkastartävlingen. Och på grund av en kontinental yxkastarnovis blev dusten mer högtflygande än någon kunnat ana.

- Det var en tysk som fick på ett otroligt felkast, berättar arrangörsledets Christer Eriksson muntert.

Germanen tog i för allt han var värd men släppte projektilen i fel läge. Yxan for iväg en bra bit ovanför måltavlan.

- Han slog höjdrekord i alla fall. konstaterar Christer Eriksson.

När verktyget fullföljt sin ballistiska bana dunsade det ner strax innan minigolfbanan som dessbättre var folktom.

Något bättre lyckades Robert Hagberg, Christer Eriksson och Jimmy Johansson som i den ordningen tog de tre pallplaceringarna.

Brödbaket har alltid varit en populär anhalt och i år rådde inget undantag. Hårdbrödet och hassen, den lokala stompen, såg en stor efterfrågan.

Ångbåtsturerna är också något av Öjedagens signum men i år var det på vippen att de inte blev av. Flytetyget Absolut V drabbades av propellerhaveri men en intensiv reparationsinsats gjorde det möjligt för båten att ansluta under dagen och frakta ut hugade på Öjesjöturer.

En annan vattenkonst gick både snabbare och passagerarlös. Håkan Karlsson visslade ut på vattnet medelst snöskoter och gjorde enligt uppgifter en imponerande uppvisning på sisådär 300 meter.

Öjedagen bjöd också på ytterligare fuktiga inslag. Uppemot tiotalet anmälda i vindsurfningsdusten kämpade om fyra finalplatser. Dit tog sig nu Björn Andersson, Mikael Eriksson, Olle Nylén och Robin Boman som finalplacerade sig just i den ordningen.

Med vattnet som centrum hölls också en annan programpunkt, fisketävlingen för barn. Tyvärr såg den något glesa startled; bara en kvartett mötte upp och däribland inga från arrangörsorten.

Eftermiddagsunderhållning serverades av Kjell Wallin medan Äppelbomusikern Robin Brorsson spelade på pubkvällen, Öjedagens final.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons