Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp för polisen

Annons

Samtidigt som Tällberg forum håller på att avslutas och Classic car week i Rättvik varvar upp, så behövs poliser även för den dagliga verksamheten.

Nu under sommarveckorna har poliskontoret i Leksand, liksom på andra håll i länet, öppet för allmänheten endast en dag i veckan och poliser och civil personal delar på ansvaret.

- Det har varit en jämn ström med folk hela tiden, inga direkt lugna stunder, säger Kerstin Leionstrå som för dagen är den som sköter ruljansen.

På tur står familjen Lewenhagen från Västanvik som ska på semester till Turkiet.

- Det ska bli jätteskönt, säger mamma Pernilla samtidigt som kort och namnunderskrifter lämnas in av dottern Filippa och maken Roine.

Bror Andersson från Hjulbäck passar på att kontrollera hur lång han är.

- En och sjuttiosju, precis som förra gången konstaterar han nöjt.

- Jag har ingen resa planerad just nu, men eftersom det ska bli dyrare att skaffa pass i höst och man då måste åka till Borlänge för att ordna allt så passar jag på nu.

Även Dean Lindberg från Australien är inne på polisstationen i passärenden.

- Jag ska hämta mitt svenska pass. Jag är här i Leksand i ett halvår under basebollsäsongen, sedan får vi se vad som händer.

I rummet intill receptionen förvaras alla upphittade och inlämnade cyklar. Förrådet har blivit så fullt att cyklarna numera får ställas i garaget tillsammans med polisbil och motorcykel.

- Jag vet inte varför, men Leksand har bra mycket fler inlämnade cyklar än Rättvik, säger polisman Rolf Synnermo som jobbar på båda orterna.

Den som blivit av med sin cykel under våren och sommaren uppmanas komma och ta en titt i förrådet som även hyser en sittvagn med nappflaska som ingen verkar sakna.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons