Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på dansgolvet i Folkets hus

Annons

Det har inte hunnit gå mer än en halvtimme sedan orkestern Surprise från Järna slog an de första ackorden.

Ändå är dansgolvet fyllt till sista plats av dansande par och en och annan solodansare med för den delen. Här finns inga panelhönor som får vänta på att eventuellt bli uppbjudna. Nej, hit har alla åkt för att dansa så då gäller det att ta vara på de fyra timmarna.

- Vi är nästan 200 personer här i kväll, berättar Torbjörn Karlsson från Malung som har full koll på läget eftersom han också skötte om entrékassan.

- Vi har fått in nästan 13 000 kronor, säger han med stolthet i rösten.

Av besökarna finns många rullstolsburna och några som är sängliggande men inget tycks vara något som helst hinder för att delta i dansen.

- Det här är första gången som vi är här i Folkets Hus, berättar Maj Larsson från Malung som tillhör föräldrarådet i FUB Västerdalarna.

- Det är bra handikappanpassat och så blir det ganska gemytligt när det är lite trångt, säger hon.

Framför scenen har ett gäng hängivna fans till Surprise samlats. Många sjunger med i de kända låtarna, och när Putte Ström går ned på knä under pratpartiet i låten Oh, Carol blir det nästan lite av gammal hederlig Beatleshysteri bland de kvinnliga fansen.

- Dom är bättre än Vikingarna, säger en av tjejerna samtidigt som hon blir uppbjuden av en kavaljer som presenterar sig som Bengt.

Här och var i lokalen syns tydliga tecken på att också kärleken spirar mellan medlemmarna från de olika länsändarna.

- Många har sin fasta partner så det gäller ju att passa på eftersom det är dans bara en gång i månaden, säger Maj Larsson medan orkestern sparkar i gång låten Du försvann som en vind.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons