Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös med 13 band på Luciarocken

Annons

Tyst och lugnt gick det hela till - utom på scenen, förstås. Bland publiken satt en del med farsans motorsågshörselskydd och lyssnade och njöt.

Anna Göransson och Johan Perjons tjänstgjorde som konferencierer och de kunde presenttera 13 band. Ytterligare två var anmälda, men uteblev på grund av sjukdom.

Juryn, som bestod av Jörgen Nohrin, Anna Hyltbäck, Heavy Stentäpp, Dan Ihlbäcks, Joakim Brodén, Daniel Sjögren och Erik Nerback, hade ett styvt jobb att utse en oändlig rad av "Årets det ena", "Bästa det andra" och så vidare...

Här är i alla fall några av utmärkelserna:

Luciarockens totalvinnare: Cavalince med Andreas Dahlqvist, Olle Häggberg, Alex Dahlqvist, Emil Värmedahl, Albert Cervin och Pähr Nilsson. De påstås gilla, förutom att spela, att kasta snöboll...

De fick följande omdöme: För ett komplett framträdande från början till slut. Ett stämningsfullt helhetskoncept som inkluderar såväl teknisk skicklighet som välmatchande harmonier.

Priserna bara strömmade över Cavalince:

50 skivor med fyrfärgstryck, merchandise på Swedish merch, biljetter till 2006 års Arvikafestival, två dagars skivinspelning i db Studio i Falun och en prenumeration på Close-up Magazine för alla medlemmar.

Några av de övriga utmärkelserna: Årets stämsång: Elin och Emma. Årets Luciarocksveteran, direkt från hemmet påstods det: Hans Nygårds, Årets hitvarning: Skit 020, Kvällens musiker: Jonatan Hallenberg, APA, Bäste sångare: Christian Eriksson, APA, Bäste basist: Joel Olofsson, Battalion, samt bäste gitarrist: Frank Thunström, Skit 020/Mozkovitch.

Publikens val av bästa band blev Skit 020 med Johannes Nyström, Frank Thunström, Emma Galuschin och Erik Berglund.

Arrangörer av årets Luciarock i Lindberghallen i Djurås var Studiefrämjandet, Gagnefs kommun, och Backstage Production.

Lita på att det blir Luciarock om ett år igen!

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons