Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt med aktiviteter i sommar

Annons

Programmet ska tryckas i 6 000 exemplar och spridas när och fjärran. Med 40 sidor och över 300 aktiviteter är det fetare än någonsin.

- Då har vi i och för sig gödslat lite och lagt in de ställen som är öppna varje dag, säger Sören Jonsson i Svärdsjö intresseföreningen som skrivit, fotat och fixat med hjälp av tryckaren Dick Smed.

Sören läste korrektur samtidigt som han tittade på matchen Sverige-Bulgarien, men felen är förhoppningsvis inte lika många som de svenska målen.

Här finns ett myller av händelser. Allt från majstångsresningar och kyrkbåtsrodd till guidade vandringar, utställningar och pubkvällar. Kring årets "Svärdsjö kan" den 23 juli-1 augusti samarbetar alla byarna i nätverket, med marknader, musik, miltändningar... med mera.

- Vi fick ett ryck förra året och snodde ihop ett program, det är ju viktigt att profilera bygden med ett brett utbud, säger Dick Smed.

I februari flyttade Smed hem sitt Svärdsjö tryck till Svärdsjö igen. Efter fjärde inbrottet i de gamla lokalerna i Korsnäs hade han tröttnat. Dick sålde av en del av den gamla utrustningen och klarar sig bra som ensamföretagare.

- Vi syns väl någon dag, säger hustrun Gunilla som tittat in på kvällskanten.

- Ja, kanske i morgon bitti, säger Dick Smed som har jobb hela natten. Han säger att hustrun är van.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons