Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus i Smedjebacken hedrade Vitalis och Holger

Annons

Producent var reportern Freddy Nylund. Bara någon vecka senare var inte Vitalis längre i livet. Men rösten hade den då 87-årige Vitalis kvar in i det sista. Det var inte för inte som han kallades "Smedjebackens Ernst Rolf".

I en inledande intervju med dåvarande Smedjebacksredaktören Torsten Wennsten berättade Vitalis att han sjungit upp för Rolf. Den store revycharmören ville efteråt bjuda på en rejäl matbit, men Vitalis lät sig nöja med "kaffi å duppa".

Under det drygt halvtimmeslånga filmprogrammet bjöd Vitalis på många pärlor, bland annat Vid Barkens strand, Jazzgossen och Wien, mina drömmars stad.

I publiksekvenserna sågs många välkända Smedjebacksbor, av vilka en del inte längre finns i livet. Men bland andra Ruth Ericsson, som serverade kaffe till Vitalis och Holger, fanns på plats även nu.

Minnesprogrammet leddes med säker hand av Eric Christoffersson och bland de många som hade mött upp sågs åtskilliga sångarveteraner från Smedjebackens manskör.

Harry Carlsson och Olle Dahlqvist berättade trevliga minnen från flydda tider, medan Staffan Carlsson representerade den litet yngre generationen.

Alla var rörande eniga om att pianisten och dirigenten Holger Pettersson var en stor perfektionist, som alltid ville att kören skulle låta så bra som möjligt.

Anna Margareta Baumgren svarade för fin inledning och avslutning. Naturligtvis stod kaffeservering också på programmet.

En trevlig överraskning kom Ulf Hällqvist i manskören med då samtliga närvarande fick ett exemplar av Norrbärke sparbanks jubileumskonsert 1999 på en videokassett.

För musiken i övrigt svarade Eric Christoffersson med sin vid det här laget vida berömda grammofonanläggning.

Mer läsning

Annons