Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus i Cassels

Annons

Nära 500 personer hade samlats för att se konserten i Cassels. Medverkade gjorde solisterna Katarina Frogner, Jörgen Engström och Peter Resare. Med på scen fanns också Oratoriekören, Grangärde kyrkokör och Grängesbergs Orkesterförening.

Efter en musikalouvertyr följde ett potpurri ur Les Miserables. Publiken fick av orkesterledaren Erik Nordström veta att bara sex timmar senare skulle den sista föreställningen av musikalklassikern ges på Broadway i New York. Les Miserables har funnits på teatergatan sedan 1987.

I potpurriet fick solisterna Katarina Frogner och Jörgen Engström göra sina första framträdanden för kvällen. Sedan följde stycken ur West Side Story innan Katarina Frogner sjöng "Inte jag" ur den svenska versionen av Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Chess.

Peter Resare presenterade sig genom att framföra ett annat stycke, "Anthem", ur samma musikal.

Första delen av konserten avslutades med ännu ett potpurri, den här gången ur rockoperan Jesus Christ Superstar.

Efter en bensträckare i pausen fick publiken höra pärlor ur operettvärlden. Karl-Erik Anestedt stod för arrangemanget.

Sedan stod Katarina Frogner åter på scen och sjöng ett stycke ur Kristina från Duvemåla.

Innan kvällen var slut hann ensemblen med att bjuda på stycken ur musikalerna Kristina från Duvemåla, Cats och Fantomen på operan.

Den stora publiken i Cassels fick en musikalisk upplevelse som de säkert bär med sig under hela sommaren. Och till hösten startar en ny säsong för konserter arrangerade av Konsertföreningen Cassels Vänner.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons