Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt när Aino Trosell kåserade

/
  • Kvinnodagen. Den internationella kvinnodagen tjuvstartade i Malung och Malungsförfattarinnan Aino Trosell (mitten) berättade och läste ur sina verk och det var en uppskattad kväll inför en fullsatt

Annons

Ola Olin ordförande i Malungs kommuns Jämställdhetskommitté hälsade välkommen och han gav också en historik hur den Internationella Kvinnodagen föddes och han bland annat berörde att en gång i tiden var det rösträttsfrågan som var den viktiga och idag handlar det mycket om kvinnovåldet.

- Vi har också uppgiften att ordna minst ett program varje år som är öppet för allmänheten och där tyckte vi att det passade mycket bra att engagera författarinnan Aino Trosell och låta henne berätta om sitt författarskap bland annat sade Ola Olin.

Aino Trosell läste en del ur sin roman "En gränslös kärlekshistoria" och hon läste också dikter och avsnitt ur "Tokans dröm" och hon passade också på att mellan "varven" berätta om sitt författarskap.

- Det här var en fantastisk kväll och vi är mycket nöjda. Vi har under flera år försökt få Aino Trosell att medverka i ett program men det har alltid varit något som kommit mellan. Aino har ju många järn i elden och att vi nu lyckades lagom till den internationella kvinnodagen är vi mycket glada över även om det blev en tjuvstart så att vi inledde den dagen redan den 7 mars säger Ola Olin.

Det bjöds också på en del underhållning under kvällen där elever från musiklinjen vid Malungs Folkhögskola medverkade och man avslutade kvällen med en diskussion och där man också hade möjlighet att ställa frågor till författarinnan Aino Trosell.

Och det blev verkligen en toppenkväll.

Mer läsning

Annons