Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt i Lillmokyrkan

Annons

Temat vid invigningsarrangemanget i Lillmokyrkan var En salig blandning. Här inleddes det med att Malungs dragspelsklubb spelade och sjöng samtidigt som kyrkan fylldes med åhörare.

Alla fick inte plats i kyrkan utan en del fick sitta ute i vestibulen. Och under ett par timmar bjöds det verkligen på ett mycket späckat program som fängslade alla som hade kommit till Lillmokyrkan.

Gun-Britt Ek invigningstalade och Magnus Karlsson blåste invigningsfanfaren på trumpet.

Sen medverkade också Sommarkören under ledning av Inger Carlonberg som var med första gången den här Kristna sång- och musikveckan genomfördes i Malung för tretton år sedan.

Andra medverkande premiärkvällen var bland annat Jan Hars vid pianot, Johan Eriksson, Charlotte Jers, Inger och Nisse Würt för att nämna några.

På torsdagskvällen var temat Sånger vi minns och då fylldes Pingstkyrkan i Grönland till sista plats. Även här var det Sommarkören, Jan Hars, Inger Carlonberg och Gun-Britt Ek som medverkade.

I kväll fredag fortsätter veckan med en Gospelmässa i Malungs kyrka under ledning av Magnus Karlsson, Jan Hars, Lars Häggberg med flera. Här blir det också ekumeniskt nattvardsfirande.

På lördagen blir det konsert med Ingemar Olsson i Tyngsjö kyrka i samband med kulturdagen. På lördagskvällen ger Ingemar Olsson en konsert i Lillmokyrkan i Malung då man också har cafékväll och ungdomssamling där bland annat Nisse Würth medverkar.

På söndagen avslutas den Kristna sång- och musikveckan i Grönlandsparken i centrala Malung. Där blir det gudstjänst och medverkan av Sommarkören under ledning av Inger Carlonberg och Jan Hars med flera. Predikan kommer att hållas av komminister Anette Alfredsson.

Arrangörer för de här arrangemangen under veckan är kyrkorna i Malung i samarbete med Malungs kommun och studieförbunden Sensus och Blida.

Den här veckan har lockat oerhört många åhörare.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons