Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt i kyrkan - pangstart för SM

Annons

Medan Ludvika hemvärns musikkår spelade både religiöst, jazz, svensktoppar och Äppelbo gånglåt fylldes kyrkbänkarna av ortsbor och tävlingsdeltagare. Runt 200 personer deltar i tävlingarna som börjar med stafetter i dag, fredag.

Eldsjälen Mor Göte hälsade alla välkomna och berättade lite om Dala Järna IK:s historia och tidigare arrangemang.

Sedan presenterade van Aarem en man som sökte, letade, jagade och slutligen hamnade mitt i prick, förre tullchefen och förre rikspolischefen, nuvarande ordföranden i skidskytteförbundet Björn Eriksson.

- Jag är en dålig skytt, konstaterade han inledningsvis och förklarade sedan att en god tullare liksom en god skidskytt helst ska ha tre ögon, två att se med och ett att överse med.

- Skidskytte är en sport som jag länge haft glädjen av att följa. Vi ska vara glada åt Magdalenas brons, nu ser vi fram emot nästa OS, sa han.

Det var meningen att Magdalena Forsberg skulle varit med där framme men hon är förkyld och kommer inte till Järna. Istället för att intervjua henne pratade nu Robert van Aarem med två yngre skidskyttetjejer, 10-åriga Maria Tillman och 17-åriga Ulrika Kregert. Maria tävlar på sitt första SM, Ulrika blev fyra i Sollefteå förra året.

- Magdalena är vår största favorit, berättade Maria och Ulrika.

Högtidstalarnas framträdanden varvades med sång av The Singers och minikören.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons