Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullproppat med cyklar hos polisen

Annons

Dagligen anmäls cykelstölder till polisen. Trots det är polisens utrymmen för hittegods fullproppat med cyklar.

På torsdagen skeppades 70 cyklar iväg tillsammans med annat hittegods, berättar utredningschefen Hans Nylund.

Man kan tycka att på en så relativt liten ort som Mora borde flera av de stulna cyklarna sedermera dyka upp bland polisens hittegods. Så är inte fallet och när polisen lagrat hittegodset viss tid och någon ägare ej hört av sig är principen att polisen kontaktar tre auktionsfirmor som kommer och gör en översyn av hittegodset. Därefter får de lämna anbud och högstbjudande får ta hela rubbet. Så hade skett när hittegodslagret tömdes på torsdagen och firman som tömde det hade bland annat köpt 70 cyklar.

På fredagen hade polisen fått anmälan om att en damcykel, Crescent med fem växlar, stulits på Västervägen.

Vid Andreasgården stals på torsdagskvällen en mountainbike av märket Eurosmart med 21 växlar. Enligt ägaren finns den här cykeln endast i ett exemplar i Mora och den är värd 6 000 kronor.

"Våren är här igen"

Kvällen inleddes med att miniorer och juniorer sjöng en välkomstsång. Sedan var det dags för minimusikalen "Våren är här igen". Kung Bore (Nils Rämgård) och Majgrevinnan (Christina Wermelin Elgbro) kämpade om makten. Vid pianot fanns Sven-Erik Blomgren.

Efter vårens seger i minimusikalen fick vi lyssna till ytterligare ett antal vårsånger.

De pengar som kom in, omkring 2 600 kronor, går oavkortat till Svenska kyrkan i utlandet. Det var internationella gruppen i Älvdalens församling som bakat goda bullar och kakor och skötte kaffeserveringen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons