Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmatat sportlov är i gång

Annons

Snarare är det frågan om motsatsen, att någon drabbas av beslutsångest. Att hinna med allt är omöjligt. Dessutom tjuvstartade lovet i lördags med rena rivstarten genom Uvbergsdagen som arrangerades av gymnasieeleverna Malin Bergquist och Sabina Klodner.

Under sportlovets första vardag väntade bland annat ponnyridning på Väderbacken, prova-på boxning i Bergahallen, skridskoåkning med varma pannkakor och glass som efterrätt vid fritidsgården Trekanten i Söderbärke, sportlovsbio, tennis i Smedjehallen.

Och som sagt, det var bara måndagen.

Resten av veckan är likadan, med aktiviteter från morgon till kväll. Och självfallet ingår den mer eller mindre obligatoriska badresan i programmet. I dag på morgon startar bussen i Söderbärke med destination Aqua Nova i Borlänge.

Ett gäng som bokstavligen tar tillvara på sportlovet är Oskar, Jonathan, Kalle, Sebastian, Martin, Filip och Adam. Ishallen är öppen för skridskoåkning under hela veckan mellan nio och tre. Och det här gänget lär inte förlora många minuter.

Det händer visserligen att de inte har skridskor på fötterna. Och då är det skidor som gäller.

Om nu idel killar höll till i ishallen så var det raka motsatsen uppe på Väderbacken. Här härskar tjejerna. Ifjol hörde ponnyridningen till en av de absoluta favoriterna.

Så lär det bli i år också. I synnerhet med tanke på att i år har ryttarsällskapets ungdomssektion tillgång till det nya ridhuset.

Måndagen var trots detta lite trög. Amanda Blomqvist, som var en av dem som stod och inväntade en anstormning av ridsugna sportlovsbarn gissade att kylan var en orsak:

- Och så har det varit lite dåligt skyltat, men det blir nog bättre till onsdagen.

Tre ponnyn stod dock tålmodigt och väntade på att utföra sin del av jobbet. Russet Wiktor fick för sin del i varje fall röra lite på hovarna. Därmed fick Amanda Jällerud en extra lektion på morgonen.

Hon hade av allt att döma stalltjänst men hämtades in till ridhuset för att fotografen skulle få en bild.

Nämnas kan att ponnyridningen återkommer under såväl onsdagen som lördagen. Båda dagarna är det klockan 10.00-12.00 som gäller.

Ett tips till den som vill veta vad som händer, och när det händer, under sportlovet är att gå in på kommunens hemsida - smedjebacken.se. Här finns det uppdaterade programmet med hålltider och allt.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons