Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullbokat hos Säfsen inför påskhelgens "åk"

Annons

Säsongens något nyckfulla väderlek med ömsom rena rama vårvädret och emellanåt rejäla köldknäppar bekymrar ledningen för många skidanläggningar. Enligt de senaste rapporterna från SMHI är något av en värmebölja på gång under den kommande veckan.

Men det nalkande blidvädret är inget som bekymrar ledningen för den stora sport- och fritidsanläggningen i väster.

- Nej, jag känner ingen som helst oro. Möjligtvis kan det bli litet blött i något av längdspåren, säger vd Christer Rosén.

När det gäller pisterna föreligger enligt honom ingen risk för att åkkvalitén ska försämras. Samtliga 15 nedfarter är välpreparerade och i bästa tänkbara skick.

- Vi har lagt väldigt mycket snö under den här säsongen, speciellt mycket under förra månaden. Pisterna ligger i nordsluttning där solen inte kommer åt på samma sätt. Där brukar faktiskt snön ligga kvar ända fram till midsommar.

- För fyra år sedan var det en kille som "körde bräda" här på självaste midsommaraftonen, tillägger Rosén med entusiasm.

Med anledning av pisternas goda beskaffenhet har ledningen för Säfsen Resort beslutat att förlänga slalomsäsongen fram till och med den 10 april.

- Ja, vi ska köra två veckor efter påskhelgen, bekräftar vd:n.

Men redan nu, drygt en vecka före påsk, är Solbergsbackarna ett eldorado i ordets rätta bemärkelse för såväl vanliga slalomåkare som mer avancerade vintersportidkare. De kommer från när och fjärran. Många av gästerna är Stockholmare och andra Mälardalingar som har gästat Säfsen Resort tidigare och vet vad som erbjuds.

Det är verkligen full fart och allt är öppet. Här finns hela 115 kilometer längdspår förutom de många nedfarterna. Dessutom är det livligt i Snowboardland (snöbrädeslandet) med området Hopp och rail.

Inför påsken är hela anläggningen fullbokad och enda chansen för de som ännu inte bokat att få logi är om det blir återbud.

- Vi har en lång kö till allt som kan bli ledigt.

Under påsken räknar resortsledningen även med invasion av många så kallade daggäster som bara kommer till Säfsen för att åka skidor.

- För dem finns det självklart utrymme. Vi har ju hela 44 hektar åkyta och 115 kilometer längdspår. Med alla 15 pisterna i gång har vi en liftkapacitet på 7 500 åkare i timmen, slutar Rosén.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons