Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full snurr i rondellen

Annons

Nu börjar utsmyckningen kring den nyanlagda rondellen strax intill stadshuset i Ludvika att ta form.

Inte mindre än 700 kvadratmeter färdigt gräs på rulle lades ut över de höga stenpartierna under tisdagen.

- Visst blev det fint, tyckte tekniska kontorets arbetsplatschef, Anders Axelsson, stolt.

- Vad som nu återstår att göra för vårt vidkommande är att sätta upp fundamentet för det konstverk som i framtiden ska smycka platsen.

- Vidare ska belysningen och vattenspelet på plats innan den officiella invigningen senare i höst.

I morgon fredag kommer fundamentet på plats. Under nästa vecka kommer även konstnären och skulptören, Richard Brixell, Arboga, att vara på plats. Detta när den blixtrande symbolen monteras.

Symbolen är i form av en jätteblixt, som är gjuten i brons vid ett gjuteri i Italien. Den är hela sju meter hög och kommer att belysas med vita ljuseffekter. Detta samtidigt som vattenspelet i dammen gör att effekten blir mycket mer levande.

Själva utsmyckningen kommer att kosta runt en miljon kronor

När tidningen besökte platsen under onsdagen var det liv och rörelse i dammen. Ännu en gång har någon eller några mindre nogräknade personer satt in fisk.

Ett antal abborrar och mörtar simmade för glatta livet i de 250 kubikmeter vatten som täcker stenbottnen framför den grönklädda kullen.

Enligt uppgifter har någon även satt in ett antal mindre kräftor från Väsman. Tidningen har tidigare redogjort för ett antal gäddors ofrivilliga inhopp i dammen. Även änder och ankor har plaskat runt i vattnet.

- I veckan fick vi även plocka bort flera guppande plastankor i dammen. Det är verkligen inte roligt att folk ska sabotera för oss nu när vi fått något att vara stolta över.

- De fiskar som nu simmar runt måste vi försöka att ta upp med hjälp av nät. Ett såväl onödigt arbete som onödiga kostnader för kommunen, betonade Anders Axelsson. Vad vi ska göra för att få bort kräftorna vet jag inte.

- Vi får väl lägga ut burar.

Om någon under gårdagen undrade var det var för ett stort antal vita pinnar, som sitter på den gräsbeklädda kullen, så förklarade Axelsson:

- Pinnarna sitter där enbart för att hålla fast den nyutlagda rullgräsmattan. Skulle det komma kraftig nederbörd är risken stor att allt skulle sättas i rörelse.

- När gräset har rotat sig kommer vi självklart att plocka bort alla.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons