Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full snurr i Hunflen - men svårt att hitta styrelse

Annons

Så egentligen borde allt vara frid och fröjd.

Men det är det inte.

- Nej, vi har problem med att få folk att ställa upp i styrelsen, säger Mats "Orvar" Lindgren, som lämnar styrelsen vid årsmötet i sommar efter att ha hållit i trådarna de senaste två åren.

Han samlade intresserade under torsdagskvällen för att redogöra för läget och förhoppningsvis få ersättare för de två-tre ledamöter som har aviserat att de kommer att lämna styrelsen efter innevarande verksamhetsår.

- Intresset för Hunflen är stort, konstaterar han efter att flera än väntat hade mött upp, men därifrån till att få människor att jobba i styrelsen är det ett stort steg.

- Man skräms av det ansvar det innebär att jobba i en ideell styrelse, säger "Orvar". Myndigheterna underlättar inte precis rekryteringen genom allt fler pålagor.

Ett bra mått på den saken ser man inte minst i Hunflen, där ett par hundra ställer upp och jobbar ideellt med olika insatser.

Men få vågar ta på sig styrelsearbete, trots att det finns duktigt folk i bakgrunden som stöttar.

Den snart gångna vintern har varit bra, både för skidåkare och skotercrossförare.

- Det är ju skoj att två så udda sporter kan samverka i backen, säger "Orvar", man hör aldrig några klagomål, utan tvärtom har man nöje av varandra.

- Vi har fått snurr på verksamheten. Ekonomin går ihop. Det är sådana saker som gör att jag ändå är hoppfull om att vi ska kunna få ihop en fungerande styrelse till årsmötet, säger Mats "Orvar" Lindgren.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons