Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på stugbyggande

Annons

I höstas tog André och Pamela Forsberg över driften av värdshuset Smeden. Då hade värdshuset varit stängt i nära ett halvt år på grund av en brand.

Omgående började det nya ägarparet att planera för att utöka verksamheten. Bland annat handlade det om att bygga ett antal mindre övernattningsstugor och dessutom anlägga ett antal platser för korttidsuppställning av husvagnar.

De köpte mark av kommunen mitt emot värdshuset och projekteringen kunde påbörjas. Det skulle bli fem övernattningsstugor och nio platser för husvagnar.

Under våren påbörjades arbetena och markjobbet var tidigt klart. Det som återstod var att få leveransen av stugorna.

Då var målsättningen att allt skulle vara klart till semestern började. Men det hela sprack.

-Av en händelse fick jag nys om att jag hade möjlighet att söka landsbygdsstöd från länsstyrelsen och för att få dessa pengar fick inte jobbet påbörjas, berättar André Forsberg.

Länsstyrelsen har beviljat ett stöd som är maximerat till 90 000 kronor, men om det går upp till detta är beroende på vad hela projektet kostar i slutänden.

-Genom att byggstarten flyttades fram kunde inte den leverantör jag hade avtal med leverera stugorna och jag fick börja jag en ny stugtillverkare, säger André Forsberg.

Konsekvensen är att projektet är något försenat. Men André Forsberg har som målsättning att en av de fem stugorna ska vara klara veckan efter midsommar.

-Det måste den vara för vi har en bokning till den 3 juli, konstaterar Forsberg.

Efter detta datum kommer resten av stugorna att göras färdiga och förhoppningsvis ska det hela vara klart innan sommaren är slut.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons