Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på kommunfesten

Annons

720 personer, kommunanställda inklusive respektive, deltog i personalfesten som, enligt uppgift, kom att bli den 23:e i ordningen.

Denna gång svarade vård- och omsorgsförvaltningen för värdskapet och inte helt oväntat var det den sångmusikaliskt begåvade förvaltningschefen, Nils Nyström, som hade den äran att välkomna.

Klädd som en revykung sjöng han in kvällen till ackompanjemang av husbandet, en tolv man stark ensemble från Ludvika musikkår under ledning av Karl Erik Anestedt. Festkommittén välkomnade i paradens form med festgeneralen Anna Cederlöf i täten som drillflicka.

Stämningen i den av långbord fullmöblerade bollhallen verkade vara på topp redan från första stund. I avvaktan på måltiden bjöds där också underhållning och roande inslag.

En höjdare var när artisten Bertil Danielsson och sångerskan Ingmarie Lerström anlände med gångstavar och rullator livligt gnabbandes om var de skulle sitta. Båda var i toppform och den gode Bertil var till och med så modig att han drog en och annan fräckis.

Till underhållarna i Sporthallen hörde även en grupp Amerikainfluerade dansare från Route 66 line dancers kickers.

Kvällens meny blev mycket uppskattad. Som förrätt serverades kryddig smörgåsbakelse. Huvudrätten bestod av kall biff i tunna skivor med potatisgratäng och het pepparsås.

Vid 21.00-tiden var det dags att gå över till Folkan för fortsatt trevlig samvaro och dans på tre golv. I festsalen blev det snabbt full fart till tonerna av Chapelle. Samtidigt spelade bluesbandet Glöd i Avenyfoajén.

Nere i Gillesalen var det gammalrock för hela slanten med Little Boo and the virgins.

Under en paus i dansandet blev det även heta brazilianska sambarythmer av och med dansare från Unidos de Ludvika.

Ett 70-tal funktionärer jobbade med det praktiska. Medlemmar av Skoterklubben tjänstgjorde som garderobiärer. Flera vakter såg hela tiden till att ordningen upprätthölls och att inga ovälkomna gäster skulle lyckas ta sig in.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons