Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i "Vinterviken" på Siljan

Annons

- Det här är ett sätt att visa upp oss och locka vinterturisterna att stanna upp i Rättvik, säger arrangören Roland "RP" Pettersson.

I sju år har Classic Car Week, CCW, organiserat Classic Winter Weekend, i folkmun Vinterviken. Under motordagen visar organisationen i samarbete med ortens företag och föreningar upp lite av vad Rättvik har att bjuda på.

- Och det är mycket. Det blir mopedrally, isracing, snöskotrar, motorsparkar, isjakt och eventuellt även istrav och bandy. IFK Rättviks kvalande bandylag planerar en liten uppvisning på Rättvikens is, säger Roland Pettersson.

Evenemanget på Rättviken har utvecklats till en stark publikdragare under åren.

- Detta är inget som vi tjänar några pengar på. Det är snarare tvärt om. Vi ser detta delvis som en marknadsföring av bygden och Classic Car Week. Entrén är gratis. Vi säljer p-platser, hamburgare och fika för att få det att i möjligaste mån gå ihop, säger han.

Vid båthamnen visar Fenix upp radiostyrda flygplan och bilar. På andra sidan viken, mot kyrkan förläggs istravet. Däremellan hålls de övriga programpunkterna, som isracing och isjaktssegling.

- Vi har noterat att evenemanget får vinterturisterna att stanna upp i orten. Det är något som vi vill ska fortsätta, och utvecklas än mer, säger Roland Pettersson.

På kvällen fortsätter isfesten med galamiddag och dans på naturbruksgymnasiet.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons