Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i rodelbanan

Annons

- Det är en klar rekordsommar, berättar Tommy Tysk när vi sitter i solen nedanför slalombacken och dricker en kopp kaffe.

Direkt när slalomsäsongen är över börjar de bokstavligen skotta bort snön för att så snabbt som möjligt få igång rodelbanan. När kommunen drev verksamheten gick det med underskott, nu har de båda lyckats vända utvecklingen och siffrorna visar på plus i bokslutet.

- Det var en tuff period i början när vi tog över, allt var nerslitet och vi fick börja med omfattande renoveringar, berättar de och förklarar att arbetstempot nu lär lugnare.

I dag står verksamheten på egna ben och man klarar att investera med egna medel. Maskinparken har genomgått en förnyelse och det finns numera fina längdspår vid slalombacken.

- Det är barnfamiljerna vi siktar in oss på och de vill ha möjlighet till båda slalom och längd på samma ställe, förklarar Tommy Tysk.

TV4 har sänt inslag från rodelbanan och ett nytt inslag är på gång, det är något som direkt märkts vid anläggningen.

- Många av dem som kommer hit säger att de sett inslagen på tv och därför besöker de oss, fortsätter Tysk.

Vill man så kan man enligt ägarna komma upp i 60 kilometer i timmen när man åker i rodelbanan, men då går det riktigt fort. Den ovana bör nog ta det lite lugnare till en början.

Framtidsplanerna som Tommy och Lars har är att utöka serveringen, något som sker redan nu till hösten.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons