Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i fjällkyrkan

Annons

- Det är ett fantastiskt intresse kring våra två fjällkyrkor i Tandådalen och Sälen, säger fjällkyrkoprästen Göran Sagen som tillsammans med kollegan Bosse Wallin delat på uppgifterna med parallella julnattsmässor och julottor och dessutom hunnit med sex vigslar, två dop, dans kring granen och minnesstund på årsdagen efter tsunamin.

Sörsjöns kapell var fullsatt då komminister Anna-Lena Moberg höll julotta. Tidigare på julnatten ledde hon en mycket välbesökt mässa i Transtrands kyrka, som var i princip fullsatt.

I Rörbäcksnäs kapell kunde kyrkoherde Arne Söderbäck hålla julnattsmässa inför fullsatt kyrksal. Till julottan i Lima kyrka kom 150 personer, några av dem i tre hästekipage med klingande bjällror som bidrog till julstämningen.

I Malung inleddes julaftonen med barnkrubbor i kyrkor och kapell. I Malungs kyrka var det komminister Lennart Pettersson som tillsammans med Maria Andersson och med Maria Granlund vid pianot berättade för barnen om julens budskap och Jesu födelse.

Julottan i Malungs kyrka leddes av komminister Paavo Collin. Då invigdes församlingens nya korkåpa, som skänkts av församlingsbor. Cirka 65 personer besökte julottan.

På Malungs finnmark lystes julnatten upp av marschaller genom Andersviksberg och ett 30-tal personer med facklor och sparkstöttingar kom över isen till julottan i Tyngsjö kyrka. Kyrkoherde Lars Häggberg höll julottan till delar på engelska för de holländare som utgjorde hälften av 60-talet besökare.

På annandagens kväll hölls en välbesökt musikgudstjänst i Malungs kyrka. Åke Edvinsson och Rune Sandbäck sjöng, Christoffer Sundberg spelade gitarr i ett finstämt program.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons