Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart hos pysslingarna

Annons

På hembygdsgården i Stora Skedvi var det full fart på söndagen. Barn från Stora Skedvi med omnejd hade samlats för att fira Barnens dag, som arrangerades av den öppna förskolan Pysslingarna.

Vid fiskdammen var trycket högt med en gång och alla fick givetvis napp. Louise Herrmann var en av de lyckliga och fick hjälp av Britta Olsson att dra upp fångsten.

En äventyrsbana hade ställts i ordning lite längre upp och här fanns bland annat uppblåsta slangar från traktordäck att hoppa på och ett stort plaströr att krypa genom.

Och vad är en Barnens dag utan ridning? Tre hästar stod och betade i det gröna gräset strax bortom hembygdsgården och väntade på att barnen skulle sätta sig i sadlarna.

Det är meningen att en lekplats ska anläggas vid hembygdsgården. Ännu finns bara en sandlåda, men tanken är att det ska byggas ett vindskydd, gungor och stockar som formade som olika djur ska placeras på lekplatsen.

Trots att det bara är sandlådan som finns på plats, invigdes lekplatsen under Barnens dag och invigningen förrättades av hembygdsföreningens ordförande Per-Åke Roslund.

Till anläggandet av lekplatsen har Fjerdmesstiftelsen skänkt 10 000 kronor.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons