Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart framåt för Vansbro

Annons

Drygt 70 personer ställer upp för att knacka på hos folk och överlämna boken, bland dem kommunalrådet Gunnar Magnusson. Men först ut blev Tore Svensson som tog cykeln och trampade iväg på en utdelningsrunda i Dalasågen redan i måndags.

Genom den lilla boken Framåt ska kommuninvånarna göras medvetna om sådant som är bra och då poängteras livsmiljön, företagsamhet, utbildning och kultur samt föreningslivet med många eldsjälar.

- När vi talar om vår bygd är det detta som vi ska framhålla, vi är alla marknadsförare av Vansbro kommun, står det i boken, som inledningsvis konstaterar att befolkningsminskningen är ett stort problem på många ställen och Vansbro är inget undantag.

- Vi vill få fler människor och företag att flytta hit och vi vill se riktigt många barn.

Nu hoppas kommunledningen och den styrgrupp med representanter för kommun, näringsliv och föreningar som står bakom utgivningen av boken att den här skriften ska bli en inspirationskälla för alla som kan bidra till att föra Vansbro framåt.

Kommunalrådet Gunnar Magnusson tror att andra kommuner i Dalarna också kommer att försöka engagera sina invånare som positiva marknadsförare.

- Länsstrategirådet har talat om att alla i Dalarna ska engageras, nu är Vansbro först ute, säger han.

Utvecklingschefen Rolf Gustavsson anser att Vansbro arbetar på ett sätt som är unikt i hela landet.

- Styrgruppen bidrar till att folk kan göra sina röster hörda direkt in i kommunstyrelsen, menar han. I styrgruppen har näringslivet två representanter, Lars Thorwall och Lars-Uno Olsson.

Lars Thorwall var med då Framåt-boken presenterades i måndags.

- Vi har fått en möjlighet att vara med och påverka och vill sprida en positiv bild av Vansbro så att vi kan locka hit folk.

Lars framhåller att det är likadant med kommunen i stort som med ett företag.

- Man måste ha folk, personalen och kommmunedborgarna, med sig om man ska nå resultat. Det handlar mycket om att visa upp det som är positivt i kommunen, framhöll Elisabeth Lindén-Brandt (c) som sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med socialdemokraterna Gunnar Magnusson och Jan-Erik Stövling.

Det har kostat ungefär 100 000 kronor att ta fram och ge ut boken.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons