Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart är Anders motto

Annons

- Olle berättade för mig att kommunen sökte en ny administrativ chef, säger Anders. De två var kurskamrater på socialhögskolans förvaltningslinje i Umeå en gång i tiden.

Anders har arbetat inom IT-branchen i några år, bland annat med affärsutveckling av IT-system för offentlig verksamhet. Då det företag som han arbetade på lade ner i Falun för att koncentrera verksamheten till Gävle blev Anders utan jobb och då passade det bra att söka sig till Vansbro.

Han har sju års erfarenhet av kommunal administration från Falu kommun med sig i bagaget då han nu tar över ansvaret för den dagliga driften av den centrala administrationen på kommunen.

- Mitt arbetsliv har gått ut på att förmå andra att göra förändringar. Förhoppningsvis ska jag få glädjen att utveckla administrationen tillsammans med medarbetarna här.

- Full fart ska det vara annars är det inge kul, säger han.

Anders är skild med delad vårdnad om två tjejer. Den yngsta är tonåring och spelar fotboll i Forssa. För att hon ska få möjlighet att göra det bor Anders i Borlänge under våren.

- Mitt mål är dock att jag ska ta mig hit till Vansbro, säger han.

- Fotboll och fiolspel är mina fritidsintressen.

Anders slutade med aktiv idrott då han var 26 år. Han spelade ishockey med Grisbacka i Umeå då skridskon fastnade i en spricka i isen.

- Foten gick sönder och det tog tre år innan den var riktigt bra igen.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons