Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fulast i kommunen"

Annons

Han konstaterar att redan för omkring fem år sedan diskuterades det som ett alternativ att riva skolan i Saxdalen.

- I stället skulle det sättas dit en modulbyggnad. Om det blivit så hade vi haft en ändamålsenligare skola, säger Bertil Höök.

Inför onsdagens sammanträde med tekniska nämnden skrev Höök i ett förslag till yttrande om Saxdalens skola att "rivning förordas före försäljning".

Detta om ansvariga politiker på skolområdet beslutar sig för att lägga ned skolan och förlägga undervisningen för skolbarnen i området till andra skolor.

Politikerna i nämnden var dock missnöjda med förslaget till yttrande.

Jan-Ola Sandström, c, föreslog att ordalydelsen skulle vara att "försäljning förordas före rivning". Ett yttrande som övriga politiker i nämnden ställde sig bakom.

Du fick bakläxa?

- Ja, här ändrade nämnden ordalydelsen, konstaterar Bertil Höök vid en presskonferens på torsdagen.

Han står fast vid att rivning av den gamla skolan kan vara att föredra före försäljning.

- Om det blir så att en industri vill köpa skolområdet så är det bättre att riva skolan. Kommer det dit en industri så blir det förödande för barnens lekmiljö vid skolan. Där vid tallkullen finns ju bollplan och isplan, säger Höök.

Däremot var nämnden överens med tillförordnade chefen om att kommunen i första hand bör försöka sälja Håksbergs skola om den töms på elever. Går det inte att hitta en seriös köpare ska skola rivas.

- Skolan i Håksberg ligger så till att den skulle passa för en industri. Byggnaden är modern och det vore synd om den blir riven.

Valhalla skola i Ludvika, där skolundervisningen upphörde i somras, har kommunen nu bjudit ut till försäljning.

Kultur- och fritidsförvaltningens funderingar på att göra ett föreningshus av den gamla skolan verkar ha skrinlagts.

- Jag har sagt till Anders Olausson, som driver spinning (motionsverksamhet) på Grand att han borde köpa skolan. Det är ju inte särskilt högt i tak i deras lokaler hos Grand.

- Valhalla skulle också kunna passa för någon industriverksamhet, det är ju industriområden runt skolan. Men ännu har vi inte fått några bud, uppger Bertil Höök.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons