Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fula Faluord säljer

Annons

Fula ord flödar nu på nätet och pryder kylskåp runt om i Sverige. Allt började då idén kläcktes i julas i Falun. Svordomar på magnet, som Anna tillverkade själv, blev blev en mycket uppskattad julklapp till Gunnar.

"Du är min kärlek, din vidrige pederast", blev Gunnars första helvetiska kylskåpsmeddelande till sin dåvarande rumskamrat.

Gunnar insåg omedelbart att det kan finnas en marknad för kylskåpssvordomar i Sverige:

- Jag var så trött på att allt var så gulligt. Jag tyckte att det måste finnas fler än jag som tycker att det är bra med lite starkare ord, skrattar Gunnar Hellsing.

Anna och Gunnar lade ut en sida på Internet och började tillverkningen.

Helvetslyrik är inget för känsliga personer, varnas det på hemsidan. Målgruppen är människor med cynisk humor.

Det som man köper på Internet är en påse med 300 fula ord på magnet. Det inehåller både "gamla klassiker" och nykomponerade svordomar. Man kan även kombinera det med den befintliga, "romantik-tråkiga" kylskåpspoesin, säger uppfinnarna.

Vad är det här bra för?

- Man kan få utlopp för sin ilska genom att skriva en hatdikt om sin chef eller om mobbaren på jobbet, säger Gunnar.

Det låter som någon slags terapi?

- Det är ingen terapi. Det är bara kul.

Det finns tydligen många som tycker som Gunnar och Anna. Hemsidan har nu funnits i en vecka och Anna och Gunnar har fullt upp med tillverkningsarbetet.

- Jag vill inte säga hur många beställningar vi fått, men det blev otroligt många från hela landet. Bara under de första två dagarna fick vi trettio beställningar, säger Anna Löf.

Nöjda kunder uppmanas att skicka sina bästa helvetesdikter till Anna och Gunnar. Dessutom säger uppfinnarparet att de tacksamt tar emot alla förslag på nya vulgära ord.

Tyvärr går det inte att nämna många exempel här i tidningen.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons