Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frost överlägsen kryssvinnare

Annons

Att centerpartiet vann en storseger i Moras kommunalval var känt sedan tidigare. På fredagen blev även personvalet klart.

Lars Matsson Frost, centerns första namn på ena vallistan, fick hela 1 293 personkryss jämfört med Rolf Hammar som fick 136 och Christina Bröms, som toppade centerns andra kommunlista, som fick 76 röster.

Allt talar för att Lars Matsson Frost blir Moras kommande kommunalråd.

På frågan om Moraborna kommer att märka några förändringar med den nya regimen talar Lars Matsson Frost gärna om ett tydligt ledarskap med fast hand, att införa effektivitet i både sammanträden och det löpande kommunala arbetet, sätta fokus på näringslivsfrågor och utvidga samarbetet med närkommunerna och ta vara på den lokala sakkunskapen i bygden. Det är några av Lars Matssons Frosts framtidstankar.

Nämnas kan angående personkryss i övriga partier, att bland moderaterna erhöll nuvarande kommunalrådet Gunnel Söderberg 110 personröster mot Jaakko Mattilas 51 röster.

Folkpartiet i Mora toppas av Anders Stikopers med 116 person-kryss med Gunilla Salo, 27 röster, på andra plats.

Vice kommunalrådet Berndt Martinsson fick 153 personröster på kristdemokraternas lista med Birgitta Sacrédeus, 50 röster, närmast. 429 personkryss noteras för Gösta Frost, som förstanamn på socialdemokraternas lista med Bernt Persson 122 och Majvor Hellström Mases 82 på platserna närmast.

Rainer Hielle toppar med 158 röster på vänsterpartiets lista före Claes Meyers 34. Olov Carlsson är toppnamn med 42 personkryss på miljöpartiets lista före Annelie Corell med 24 röster.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons