Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frontrapport från Örnnästet

Annons

Fredag: Fridag. Inventerar vinstället. Tomt. Blixuttryckning till Butiken på hörnet. Hittar San Carlos, fylligt chilenskt rödtjut för strax över 60 spänn. Hem igen. Korkar upp för luftning. Difgård, polare och fotograf, vägrar smaka. Han anser att det inte är nåt för karlar. Själv sjunger jag efter ett par glas en lysande Dolly Parton-låt, "I will always love you", och wailar som den värsta Whitney Houston.

Lördag: Vaknar. Houston, we've got a problem. Sängliggande till eftermiddagen. Åker hem till mamma och hennes köttfärslåda. Blir mätt. Och trött. Anordnar om aftonen ölprovning hemma i Örnnästet, tvårummare med utsikt i två vädersteck. Är ende deltagaren. Lyckad skiva. Somnar framför tv:n. Så bra var "Med mördarens ögon".

Söndag: Försöker skaffa mig ett liv. Lyssnar i stället på The Brandos, suverän amerikansk rock'n'roll. Slötittar sen på video. "Mannen som slutade röka" är jäkligt humoristisk. I en hockeyhall, på eftermiddagen, äter jag varmkorv med bröd. Svårslagen föda.

Måndag: Fajtas med Bull i tobaksaffären. Den gode mannen påstår att han har har läst att jag under helgen varit i Europa och tävlat i skidskytte. Inte bra för mitt rykte som drönare. Dementerar. Och på redaktionen har nån städat på mitt skrivbord. Alla viktiga papper från de senaste tre månaderna saknas. Halvkatastrof. Dricker därför tre koppar kaffe. Får ont i magen. Katarr?

Tisdag: Fri förmiddag. Läser köksalmanackan och börjar på en hårdkokt James Ellroy-deckare. Gissar att februari blir en enda lång jämmerdal. Väl på jobbet får jag av två kvinnliga kollegor höra att Peter Stormare inte är ful, snarare tvärtom. Skakar på kvällen hand med gamle hockeyhjälten Tomas Jonsson. Sympatisk man, trots att han lirat i Leksand. Liknar han inte Stormare?

Onsdag: Jobbar dagpass. Funderar mest över varför Djurgården är ett så vackert namn på en idrottsklubb. Får ett väldigt poetiskt mejl om Ulf Lundell. Dricker espresso. Vännen F. väljer dock vanligt kaffe på kafét.

Torsdag: Vaknar. Möts av räkningar på hallmattan. Känns som dagen redan är förstörd. Är nära att ta en promenad, men ett telefonsamtal från en gravt eftersatt vän räddar mig. Väger mig. Vågen felkalibrerad. Livet går vidare.

Och för övrigt...
...undrar jag varför b-rysare alltid heter nåt i stil med "Andra sidan".
...spelar The Jayhawks på Södra teatern i Stockholm den 18 februari. Bör inte missas. Trots att Mark Olson har slutat i bandet.


Energi:"Cannon" (amerikansk 70-talsdeckare).


Oenergi: "Hawaii Fem-0" (amerikansk 70-talsdeckare).

Mer läsning

Annons