Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

From förhoppning räcker inte

Annons

Svar till "Optimist", 22/3:

Skribenten har rätt i sitt påstående att simhallen behöver renoveras i likhet med många andra av kommunens fastigheter. Men detta är inget skäl för att man ska ge sig in i ett högriskprojekt som äventyrsbadet. Kommunen har en urusel ekonomi och en av landets högsta kommunalskatter.

Den demografiska utvecklingen verkar i sanning dyster. Utflyttning och en åldrande befolkning kommer att ställa ökade krav på kommunen. Vad Ludvika behöver är fler arbetstillfällen. Jag tror också att människor inte flyttar hit bara för att det finns ett äventyrsbad här. Ska man investera så mycket så pengar fordras mer än en from förhoppning att allt löser sig.

Din argumentationsteknik att ställa äldres behov mot ungas önskningar finner jag ytterst osmaklig. Är det därför du undertecknar med signatur?

Jag vill också påpeka att folkpartiet kommit med många konstruktiva förslag för att göra Ludvika mer attraktivt. Vi har bland annat föreslagit att Ludvikas köpmän ska få tillstånd att sätta tak över gågatan i centrum för att skapa en slags galleria. Vill Du veta mer om våra förslag kan Du vända Dig till vår gruppledare Kjell Carrander.

Dessutom vill jag framhålla att det är en demokratisk rättighet att verka för en ändring av de beslut som man finner felaktiga.

För övrigt har jag aldrig blandat ihop landstingets och kommunens ekonomier i mina insändare.

ROLF HÖGBERG (FP

Mer läsning

Annons