Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fröken Irma pensioneras efter 38 år i Blötberget

Annons

Det var med blandade känslor som barnen deltog i festen som blev mycket uppskattad. Snälla fröken Irma kommer nämligen att bli mycket saknad i fortsättningen. Under festen hördes unga röster som uppmanade henne att komma tillbaka för att hälsa på.

- Jag började 1962 och hade min första lärartjänst på Sannaheds skola i Närke. De hade skola i ett gammalt missionshus där det var en fotogenkamin som jag fick lov att tända varje morgon, berättar hon nostalgiskt.

Efter en sejour vid Stene skola utanför Kumla kom hon till Gonäs där hon blev kvar fram till nedläggningen. De senaste 38 åren har Bjärud tjänstgjort i Blötberget.

Föräldraföreningen tackade den avgående lärarinnan genom att låta henne plantera ett plommonträd på skolområdet. Trädet, som överlämnades av Fredrik Gustavsson, ska i fortsättningen minna om hennes insatser för de små. Den formella avtackningen har redan ägt rum.

Arbetsgivaren uppvaktade genom rektor Anna-Karin Samuelsson som hade den äran att överlämna ett prydnadsäpple i glas jämte blomster. Arbetskamraterna valde att bjuda henne till en festlighet på Harnäsgården.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons