Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fröbergs blir Willys

Annons

Axfood presenterade på tors- dagen planerna på en ny lågprisbutik intill Kupolen i Borlänge. Butiken blir på totalt 4 500 kvadratmeter och får en säljyta på 3 300 kvadrat.

Omsättningen beräknas till 150 miljoner kronor och cirka 50 personer ska anställas. I sortimentet ska ingå 7 000 artiklar plus specialvaror.

- I januari 2006 ska butiken vara klar om planerna håller. Byggstarten blir under sommaren 2005, säger Anders Lundmark, etablerare vid Axfood.

Axfood äger bland annat Willys-kedjan som i dag består av 86 större butiker, varav en redan finns i Borlänge, den som tidigare var Hemköp Gylle.

- Det har jobbats för den här etableringen under en längre period. De första kontakterna togs för 3-4 år sedan, säger kommunalrådet Peter Hultqvist.

Som också är glad över att Framtidsdalsområdet nu får en finare entré och att det kommersiella värdet höjs på hela området. Hultqvist är nöjd med att investeringarna fortsätter inom handeln i Borlänge:

- Borlänge är en ort som man inte kan tänka bort när det gäller etableringar.

Dagligvaruhandeln i Borlänge omsätter över 1,2 miljarder om året. Förutom Willys håller även tyska kedjan Lidl på att etablera sig i närheten av Kupolen. Den butiken väntas öppna till sommaren 2005.

Fröbergs som köpt gamla posthuset på södra industriområdet ska flytta hela sin verksamhet dit. Fröbergs har funnits på nuvarande plats sedan 1972. Fastighets-ägaren investerar cirka 40 miljoner kronor för att lokalen ska bli lågprisbutik. En äldre lada ska rivas för att ge plats åt parkeringar.

- Byggmaterialverksamheten flyttas så snart som möjligt. Vi bygger om fastigheten så att den passar Willys, säger Rolf Sandström, Fröbergs.

Willys räknar också med att för egen del investera cirka 20 miljoner kronor i inventarier och annat.

Intill den nya lågprisbutiken ska det bli ytterligare en butik. Vilken avslöjas ännu inte. Förhandlingarna är inte slutförda. Men det blir någon form av fackhandel.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons