Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för åsikter om vägbygget i Insjön

Annons

Redan nu finns kartor uppsatta vid Clas Ohlsons utgång. Fram till slutet av augusti är det öppet för alla att lämna sina synpunkter på planen. Då hålls också ett samrådsmöte i Åhls församlingshem.

Under hösten sammanställs synpunkterna och ett formellt beslut ska fattas under nästa år. Sedan återstår att se om pengarna från regeringen räcker.

- Som vi bedömer det kommer de pengarna att finnas år 2006, säger Bo Bävertoft, vägingenjör på Vägverket region mitt.

Enligt planen ska ett flertal anslutningar till riksväg 70 stängas för att öka trafiksäkerheten, bland annat Brittasvägen och Tunstavägen. Timmertrafiken som nu kör ut vid pizzerian, där sikten är dålig, får en ny väg som går via en port under järnvägen och vidare under riksvägen. Tidigare planer på ett nytt vägnät i bostadsområdet väster om Ålvägen skippas och det befintliga behålls som det är.

Infarten till Clas Ohlson vid OK stängs och i stället byggs en planskild korsning längre norrut med av- och påfartsramper och anslutande vägar till Hjultorget, Ahrnebergs, Tunsta och nya timmervägen. Gångtrafikanter och cyklister kan ta sig under riksvägen via en tunnel.

Infarten mellan Statoil och Bilisten planeras bli kvar som den är.

- Jag har uppfattningen att de flesta tycker att det här blir den bästa lösningen. Sedan finns det alltid enskilda personer som kanske inte tycker det, säger Bo Bävertoft.

Fotnot: Handlingarna finns även att läsa på www.leksand.se under samhällsbyggnad.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons