Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram - åt ett håll

Annons

Den 18 april öppnas Södra Mariegatan igen. Men bara för enkelriktad trafik - från Britsarvet till centrum.

Det beslutade kommunstyrelsen i går.

- Vi går direkt på den långsiktiga lösningen i stället för att dubbelrikta gatan fram till och med öppnandet av Mäster Jons gränd, säger Jonny Gahnshag, kommunstyrelsens ordförande.

Den 1 december öppnas Mäster Jons gränd, även den enkelriktad men norrut. Det är drygt en månad tidigare än vad som var tänkt från början.

- Vi väljer att snabba på arbetet helt enkelt, säger Jonny Gahnshag.

Det var i början av februari förra året som Södra Mariegatan stängdes av på försök vid järnvägsövergången. Någonting som bland annat ledde till tätare trafik i den olycksdrabbade korsningen Norra Järnvägsgatan-Hanröleden, intill Jetmacken i Bojsenburg.

- Nu blir det en drastisk höjning av trafiksäkerheten eftersom Faluborna slipper köra ut på Hanröleden för att ta sig in till centrum, säger Jonny Gahnshag.

I går beslutade kommunstyrelsen också att:

gatuavsnitten förbi Östra skolan och Söderbaumska skolan ska planeras och projekteras tillsammans med elever, föräldrar och skolpersonal.

trafik- och fritidsförvaltningen ska införa ett förbud mot tung trafik mellan Britsarvet och centrum via Mäster Jons gränd och Södra Mariegatan.

Tegelvägen, delen Norra Järnvägsgatan-Blindgatan, även fortsättningsvis bara ska trafikeras av bussar i linjetrafik.

stadsbyggnadskontoret och Vägverket ska diskutera hur trafiksäkerheten i korsningen Norra-järnvägsgatan-Hanröleden ska höjas.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons