Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshusinbrott oroar

Annons

Nu vill polisen ha ett slut på dessa inbrott och Bert Hårdén vid Älvdalspolisen är mycket oroad.

- Det är förvånande att så många inbrott i fritidshus sker just nu under semestertiden, besöker inte folk sina stugor? undrar Bert, som efter alla dessa inbrott nu vill uppmana ägarna att vara mer uppmärksamma och ha lite bättre koll på sina stugor.

Varför det är så många inbrott i fritidshus i och kring Älvdalen just nu vet polisen i dagsläget inte, men att något måste göras för att komma åt tjuvarna är klart. Därför vill nu polisen att fritidshusägare är uppmärksamma och rapporterar om de ser någon eller några skumma figurer som uppehåller sig på platser i närheten av fäbodar eller fritidshus.

Det verkar inte som tjuvarna är ute efter något speciellt, de tar nog det som ligger närmast till hands, men polisen vill ändå uppmana dem som har stöldbegärliga saker i stugorna, att inte lämna det synligt utan kanske ta dem med sig i stället.

- Om det är någon liga som är i farten kan vi i dagsläget inte säga, men vi ser det som mycket allvarligt att inbrotten har ökat så markant de senaste veckorna, avslutar Bert Hårdén.

TORBJÖRN NILSSON

Mer läsning

Annons