Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshus brändes ner

Annons

Strax före klockan fem på midsommardagens morgon larmades räddningstjänsten om en brand i ett fritidshus på Brunnaön i sjön Hovran.

Fritidshuset, som ägs av Anders och Anne Hedlund, Hedemora, gick dock inte att rädda. Huset brann ned till grunden. Senare under dagen anhölls en för familjen Hedlund okänd person, misstänkt för att ha anlagt branden. Brottsrubriceringen är mordbrand.

I 14 års tid har Anders och Anne Hedlund lagt ner varje ledig stund på att skapa sig en idyll ute på Brunnaön. Av idyllen finns nu bara förvridna takplåtar och förkolnade trärester kvar.

- Man förstår ingenting. När folk ringde och berättade vad som hänt trodde jag att det bara var ett dåligt skämt, säger Anne Hedlund.

I dag börjar semestern för hennes make Anders Hedlund och det var tänkt att han och deras barn skulle flytta ut till stugan för att bo där under sommaren, Anne som ännu jobbar skulle komma efter när hon får sin semester.

- Det är inte bara den här sommaren som blir förstörd, nu kommer man att känna en osäkerhet för all framtid, säger hon.

Den här sommaren var bygget klart och familjen hade bara tänkt ägna tid till lite småputs och att få njuta av tillvaron i stugan.

- Alla de timmar vi lagt ned där ute kommer vi aldrig att få igen, säger hon.

För två år sedan höjdes taket på stugan så att deras barn kunde få egna sovloft på övervåningen.

- Tänk om ungarna legat där och sovit medan vi gått över till bekanta för en pratstund, säger hon.

En person har anhållits av polisen misstänkt för mordbrand. Några uppgifter om vad som binder den anhållne personen till brottet har tidningen inte fått av polisen.

Under eftermiddagen var det alldeles tyst och stilla på Brunnaön, det verkade som om branden fått alla stugägare att packa ihop och åka hem.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons