Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsfrågor upp på bordet

Annons

- Det är tre heta frågor - ridhuset är ju prioriterat och där vi måste göra något nu, säger Staffan Strandmark, ordförande i fritidsstyrelsen, inför augustimånads budgetdiskussion.

Fritidsstyrelsens pengar för 2003 ska nu fördelas och den tolfte augusti ska styrelsen diskutera budgeten, men ännu är inte utredningen om vilka lösningar det finns på de fukt- och mögelskador som drabbat ridhuset i Främby klar:

- Det behövs mer tid för att utreda hur det ska vara i framtiden. Det har under sommaren satts in en extra ventilationsanläggning så att anläggningen tillsvidare är användbar, säger Lars Runsvik, fritidschef.

Många parter är inblandade i utredningen och man diskuterar bland annat om det ska byggas en helt ny anläggning på en ny plats.

En renovering av Vika-poolen är ytterligare en fråga som kommer att diskuteras på mötet. Sedan poolen stängdes har kommunen undersökt möjligheterna att anlägga ett fritidsbad i Vika, tre olika platser har varit aktuella men det har varje gång stupat på att kommunen inte fått tillgång till marken.

Poolen har en gammal reningsanläggning som inte lever upp till dagens kvalitetskrav. Den är dessutom i så dåligt skick att ett omfattande renoveringsarbete krävs för att den ska kunna tas i bruk igen.

Vikabygdens intresseförening har lämnat in ett förslag till fritidsstyrelsen om hur renovering och drift av poolen ska kunna genomföras:

- Det handlar om mycket mer pengar än de 300 000 som intresseföreningen kan bistå med för att kunna reparera allt, säger Lars Runsvik.

Redan 1995 ansökte Lingheds IF om att få stöd till bygget av en sporthall. Nu har frågan på nytt blommat upp i och med den stora namninsamling som klubben i våras överlämnade till fritidsstyrelsen med drygt 450 röster som kräver en sporthall i Linghed.

I det budgetförslag som ligger nu finns inga pengar till en sporthall under 2003, däremot ska frågan utredas ytterligare:

- Vi vet inte om det räcker med sex miljoner som är den summa som lyfts fram av Lingheds IF, vi måste titta på det här ordentligt och göra en större utredning, säger Lars Runsvik.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons