Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritids tog saken i egna händer

Annons

Omkring 150 barn och ett tiotal ledare i färgglada kläder hade samlats för att fira fritidshemmens dag för kommunens norra område. Där ingår Marnässkolan, Sörvik, Kyrkskolan, Håksberg och Vasaskolan.

- Förut var den här dagen mycket större. Den anordnades av kommunen och alla fritids var med. Nu är den uppdelad, sade fritidspedagog Mats Blom.

Bland stationerna fanns ansiktsmålning, frisbeekastning, kardborregolf och en lite småklurig balansövning. Med hjälp av ett dussin drickabackar och mjölkpallar i plast skulle barnen förflytta sig en sträcka genom att hela tiden transportera den bakre pallen framåt.

- Den här övningen var roligast, tyckte Elin Barth.

Det tyckte även Fredrik Götberg och Johan Eriksson, som med sitt lag vann sin omgång av stationen.

- Det var svårast att man måste skynda sig så. Men vi vann kanske för att vi samarbetade bäst.

Förutom ett lätt regn som föll precis när arrangemanget skulle börja, fick barnen njuta av solsken. Och den första känslan av sommar förstärktes med ansiktsmålningar. Med löpande band-metoden förvandlades barnen i rask takt till tigrar av Inger Lööv och hennes kollegor.

- Det var kul. Jag har aldrig blivit målad förut, sade Kajsa Lahti, som såg fram emot stationen med kortspelet memory.

Fritidshemmens dag drog igång igen i Ludvika i fjol, efter några års uppehåll.

- Vi gör det här själva nu, så det kostar inget. Det är kul att de olika avdelningarna får träffas, sade Mikael Johansson, ledare på Sörviks fritids.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons