Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisörer tävlar i Falun

Annons

Det har varit mycket arbete för eleverna på hotell- och restaurangprogrammet under den senaste tiden. De går sista året och är inriktade mot hotell och konferensverksamhet. Nu väntar deras slutgiltiga eldprov: att organisera en tävling för frisörer från flera olika länder. Sammanlagt 90 personer kommer i gymnasiets regi att tas om hand den 4 till 8 april. För maten står skolans restaurang- och serveringselever.

Anna Koivisto och Per Kvarnström representerar konferensklassens samtliga åtta elever som står bakom arrangemanget.

- Det är elever från IAHS - The international association of hairdressing schools som kommer till Falun, berättar Per. Under de fem dagarna kommer de att tävla, men också underhållas och bjudas på sightseeing i Dalarna. Tävlingen äger rum på Haraldsbogymnasiet och är öppen för allmänheten.

- Det känns faktiskt lite nervöst nu när det äntligen börjar bli dags, säger Anna. Men vi kommer att klara det här på ett professionellt sätt. Och vi har lärt oss jättemycket.

Ofta tänker vi nog inte på allt jobb som ligger bakom ett arrangemang som till exempel en större konferens. Mat, resor, säkerhet, sponsorer, plåster - ja också alla detaljer och småsaker som krävs. Det gäller helt enkelt att jobba professionellt, något som Anna och Per har lärt sig.

- Vi jobbar som ett så kallat eventföretag, förklarar Anna. Och detta är något som jag vill fortsätta med efter skolan.

- Det är spännande att få bygga upp ett evenemang från grunden, säger hon.

Det här är deras första stora projekt där allt är på riktigt. Det har motiverat eleverna. Presskonferensen inför evenemanget var också en del i utbildningen, och för Anna och Per blev även detta en ny erfarenhet. FK:s reporter blev ombedd att utvärdera deras presentation, och ger tveklöst betyget Väl godkänt.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons