Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvård viktig för Rune, 60

Annons

Det är knappast förvånande att makarna Rune och Ulla Hedman Sundqvist är intimt förknippade med Friskis och Svettis i Borlänge och dess stadigt växande verksamhet. De har nämligen varit med allt sedan den blygsamma starten och är fortfarande i hög grad engagerade i Friskis och Svettis.

Rune och Ulla var två i den trio som våren 1994 såg till att verksamheten i Borlänge drogs igång. Den tredje var Annelie Östberg. Det blev en start med 100 motionärer och åtta personer som höll i verksamheten.

Hos Friskis och Svettis i Borlänge finns i dag 4.700 motionärer och 120 frivilligt arbetande.

Rune Sundqvist har varit engagerad i hela verksamheten. Han har varit gympaledare sedan starten och är i denna ledarroll nu inne på sin 24 termin.

Friskis och Svettis har varit, och är fortfarande, i hög grad en stor del av makarna Rune och Ullas liv. För dem är Friskis och Svettis kort och gott en livsstil.

Rune, som nu ska fira sin 60-årsdag, har varit egen företagare i 30 år, alltså under hälften av sitt liv.

Han är född i Kalix och började arbeta som säljare i dåvarande Facitkoncernen i Luleå. I vad som blev Ericson City och sedemera Kontorslandslaget.

Rune flyttade efter några år till Luleå, där han blev återförsäljare och egen företagare.

Till Borlänge kom Rune Sunqvist 1986. Det gjorde han som egen företagare i Kontorslandslaget.

Numera är Rune verksam som konsult i personlig utveckling och friskvård, och utvecklar sig just nu i bland annat hypnos och yoga.

Rune pratar ofta om att han vill ha en bra andra halvlek i livet.

En förutsättning för detta är givetvis att må bra i kropp och själ. Om hur viktigt det är med ett personligt ansvar för motion och goda vanor berättar Rune gärna.

För många är musik, kraft och rörelse och lusten till livet begrepp som är förknippade med Rune.

Jubilaren har varit med i Rotary i 25 år och under åren innehaft alla de poster som följer med ett så långt medlemskap.

Vid sidan av Friskis och Svettis är natur, kultur och resor, med betoning på skidåkning i Alperna, är andra stora intressen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons