Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvård lönade sig

Annons

Detta skedde på onsdagen när Malungskorpens Elvan Olsson hade fått i uppdrag att överlämna ett diplom som ett tecken på Malungs elnäts framgångsrika arbete när det gäller friskvård. Ytterligare ett sådant diplom kommer senare att delas ut till Malungs församling som också har klarat kraven för hälsodiplomeringen.

- Det är med stolthet som jag delar ut det här samtidigt som jag också vill betona att det här är bara början på ett arbete som vi hoppas företaget skall fortsätta med, sade Elvan Olsson.

De som arbetat med att vara hälsoinspiratörer vid Malungs elnät är Birgitta Eriksson, Ewa Lissel, Christina Branäs, Egon Karlsson och Olof Nilsson och de har skött sysslan på ett mycket framgångsrikt sätt. Tidigare hade man en ganska hög sjukfrånvaro och sedan friskvårdsarbetet drog igång har man tydligt märkt att sjukfrånvaron har sjunkit och att de anställda blivit friskare.

Malungs elnät har arbetat med att förbättra arbetsmiljön liksom att skapa trivsel, god hälsa och en hälsomedvetenhet bland personalen. De har, enligt korpens motivering, också haft en klar strategi med handlingsplan som är väl förankrad hos företagsledningen. Man har också haft "poängjakt" för motion och på så sätt sporrat till en ökad fysisk aktivitet.

De finns också fri tillgång till en motionslokal som de anställda kan utnyttja och man kan också träna en timme per anställd och vecka liksom att det finns fri frukt.

Malungs elnät satsar en tusenlapp per person och anställd för att använda inom motionsaktiviteter och friskvård och man ger hälsofrågor en plats i samband med de utvecklingssamtal man har inom företaget.

- Det här arbetet har varit mycket bra både för Malungs elnät och de anställda och det syns klart att vi är på rätt väg, säger Birgitta Eriksson som har ett visst ansvar för personalen vid företaget.

Den friskvårdspolicy man har vid Malungs elnät och som antagits av ledningen för Malungs elnät syftar bland annat till att man ska upplevas som ett sunt företag och en attraktiv arbetsplats. Och här är man verkligen på rätt väg. Från personalens sida är man mycket nöjd och ser det här som någonting oerhört bra. Det har också tydligt märkts att ett ökat engagemang i de här frågorna från arbetsgivare och arbetstagare leder till en minskad sjukfrånvaro och större delaktighet i de arbetsuppgifter som finns.

- Och naturligtvis är vi mycket stolta över att just Malungs elnät blev först i Malungs kommun att få den här hälsodiplomeringen, säger Birgitta Eriksson vid Malungs elnät.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons