Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskolan släpps in på plan

Annons

Den tomma dagisbyggnaden köps av friskoleföreningen, medan kommunen använder den budgeterade flyttpengen, 1,5 miljon, samt de 600 000 kronor som föreningen erbjuder för Täppan till en nybyggd lokal.

Det förslaget presenterade friskoleföreningens ordförande Esko Junttila inför tekniske chefen, P-O Dahlström, i fredags.

Enligt Junttila möttes förslaget med intresse. Att han över huvud taget fick chansen att diskutera Täppan tar han som ett viktigt framsteg.

Esko Junttila kritiserade såväl tjänstemän som politiker nyligen för att friskolan inte bjudits in på bollplanen, utan möttes av tystnad.

- Men det kom ett besked i torsdags om att vi får vara med i spelet.

Förslaget från Esko Junttila kommer i ett läge då teknik- och fritidsutskottet skulle gå igenom anbuden beträffande flytten.

Enligt tidigare uppgifter har den totala kostnaden för flytten blivit runt en miljon kronor dyrare än budgeterat.

Redan i ett tidigt skede deklarerade Junttila att 1,5 miljon inte kommer att räcka. Nu framgår det att han fick rätt. Han har också ansträngt sig för att lösa problematiken.

Junttila fick kontakt med ett byggföretag i Stockholm som kan erbjuda ett färdigt alternativ till Täppan för 2,5 miljoner kronor.

Därtill skulle kommunen kunna tillgodoräkna sig köpeskillingen för Täppan.

Ur anbudsunderlaget framgår dock att i en totalentreprenad ingår även fjärrvärmeanslutning, stängsel, rabatter och asfaltering.

Mot bakgrund av detta beräknar Junttila att den sammanlagda prislappen hamnar någonstans mellan 2,1 och 2,5 miljoner.

- Det verkar som att man från kommunens sida övergett tanken på att kostnaden för en flytt blir 1,5 miljon. Snarare har ribban höjts till 2,5 miljoner.

Esko Junttila förklarar att genom hans förslag skulle barn- och utbildningsförvaltningens lokalbehov täckas, utan att det blir dyrare för kommunen.

- Och det är väl lokalbehovet som är det viktiga i det här sammanhanget, tillägger han.

Nämnas kan att NLT sökt tekniske chefen P-O Dahlström för kommentarer.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons