Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola i Skålö diskuteras

Annons

uI kväll träffas föräldrar och andra intresserade i Skålö skola för att diskutera om det går att bilda en friskola för att rädda den nedläggningshotade skolan.

- Det finns ett stort engagemang för skolan och vi har umgåtts med tankarna på en friskola i 1,5 år, berättar Carl Wallenberg som är ordförande i föräldraföreningen i Skålö.

Som FK tidigare berättat vill en majoritet av politikerna i kommunfullmäktige stänga Skålö skola och flytta över barnen till Myrbacka och Kvarnåker. Kommunledningen räknar med att spara pengar på detta, dessutom minskar elevantalet i kommunen kraftigt inom de närmaste åren.

Föräldrarna i Skålö vill behålla sin skola. De hänvisar till att den är handikappanpassad och dessutom har godkänd ventilation till skillnad mot en del lokaler på Myrbacka som det riktats anmärkningar mot.

- Det är vansinnigt att skrota den här skolan, tycker Carl Wallenberg. Han framhåller dessutom att elevantalet i Skålö inte minskar, där finns en positiv inflyttning.

Föräldraföreningens styrelse har pratat med kooperativ utveckling och representanter för andra friskolor. Ingen av dem kommer till mötet i kväll.

- Vi ska föra ett förusättningslöst resonemang för att se om det finns intresse för att arbeta vidare mot bildandet av en friskola, säger Carl Wallenberg.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons